19 ℃

Minister wil meer aandacht voor sociaal wangedrag in het onderwijs

Minister wil meer aandacht voor sociaal wangedrag in het onderwijs
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Onderwijsminister Dennis Wiersma wil meer aandacht voor wat hij noemt ‘sociaal onveilige situaties’ in het onderwijs. “Het komt helaas voor dat er tegen medewerkers en ambtenaren uit het onderwijs wordt geschreeuwd en gescholden. Dat vind ik onacceptabel”, aldus Wiersma.

Wiersma geeft een voorbeeld: “Ik hoorde een verhaal over een basisschoolmedewerker die tijdens haar werk volledig werd afgebrand. Er werd door een meerdere keihard tegen haar geschreeuwd. Die arme vrouw stond te trillen op haar benen. Dat soort schrijnende situaties mogen niet voorkomen.”

“Als ik hoor over dit soort afschuwelijke incidenten, dan draait mijn maag om”, aldus de sympathieke minister. “Het onderwijs moet een veilige werkomgeving zijn, waarin iedereen met respect wordt behandeld. Dat is waar ik als minister voor sta.”

Hoe wil minister Wiersma sociaal wangedrag in het onderwijs precies gaan aanpakken? “Voor mijzelf zie ik vooral een rol als vertrouwenspersoon weggelegd”, legt hij uit. “Ik denk dat ik eerst met mensen moet gaan praten om de problemen te inventariseren. En daarna zullen er namen genoemd moeten worden. Natuurlijk wil ik graag weten wie zich schuldig maken aan het wangedrag.”

 
Deel dit artikel: