23 ℃

Minister Wiersma stapt op: “Haagse politiek is mij te soft”

Minister Wiersma stapt op: “Haagse politiek is mij te soft”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Onderwijsminister Dennis Wiersma stapt uit de politiek. Wiersma is naar eigen zeggen ‘het gejank van dat stelletje softies spuugzat’.

Wiersma trad vorig jaar aan als minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, maar kon in die functie niet goed zijn draai vinden. “Er werkt hier een stelletje halfzachte nietsnutten die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. En als je daar dan wat van zegt, beginnen ze godverdomme te janken als een baby”, aldus Wiersma.

Wat Wiersma nu gaat doen, weet hij nog niet precies. Wel laat hij weten dat hij nog steeds achter de ‘stevige koers’ staat die hij voor ogen heeft: “Ik werk graag in een omgeving met wat meer ambitie. Een plek waar mensen werken die godverdomme wél wat willen bereiken. Waar we elkaar naar de top schreeuwen en snoeihard met de vuist op tafel slaan als dat nodig is”, buldert Wiersma, terwijl hij een rauwe biefstuk uit zijn rugzak haalt en het vlees met zijn krachtige kaken aan stukken scheurt. “Ik ben inmiddels in gesprek met Defensie. Het Korps Commandotroepen, dat lijkt me wel wat.”

 
Deel dit artikel: