17 ℃
Vanaf 1 juli geen hork meer

Minister Wiersma mag aanblijven, maar krijgt totaal ander karakter

Minister Wiersma mag aanblijven, maar krijgt totaal ander karakter
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

VVD-minister Dennis Wiersma krijgt een ander karakter. Dat heeft de partij besloten naar aanleiding van de ophef over zijn persoon. Vanaf 1 juli is Wiersma geen hork meer.

Wiersma trad in de afgelopen maanden op als hork binnen het ministerie van Onderwijs, maar uit een tussentijdse evaluatie bleek dat door ambtenaren niet te worden gewaardeerd. Sommige ambtenaren zouden zich zelfs hebben gestoord aan de woedeaanvallen van Wiersma. Daarom heeft de VVD besloten om hem een ander karakter aan te meten.

“De VVD wil zich als partij blijven vernieuwen, maar daarbij moeten we ook kritisch blijven. Als blijkt dat bepaalde karaktertrekken van onze bestuurders niet goed uitpakken, dan veranderen we die”, legt fractieleider Sophie Hermans uit.

De VVD heeft besloten dat Wiersma door kan, maar wel met een totaal ander karakter. “Vanaf 1 juli is de heer Wiersma aanmerkelijk sympathieker”, aldus Hermans. “De nieuwe Wiersma reageert milder, heeft een langere lont en is minder autoritair. Daarnaast zal Wiersma regelmatig koffie halen voor collega’s en af en toe een grapje maken voor de sfeer.”

 
Deel dit artikel: