19 ℃

Minister: “Snelweg moet aparte blokkeerstroken krijgen”

Minister: “Snelweg moet aparte blokkeerstroken krijgen”
Foto: YT CC

De belangrijkste snelwegen in ons land moeten aparte stroken krijgen die door actievoerders naar hartenlust geblokkeerd kunnen worden. Dat zegt minister Harbers van Infrastructuur.

“Steeds vaker zien we op snelwegen mensen die moedwillig de boel blokkeren. Daar is bij de aanleg van het snelwegennet geen rekening mee gehouden. Willen we onze wegen ook in de toekomst begaanbaar houden, dan zullen we voor die mensen een apart plekje moeten creëren”, aldus Harbers.

Harbers denkt aan een speciale strook naast de gewone rijbanen en de vluchtstrook. Deze zogenoemde ‘blokkeerstrook’ kan door demonstranten naar believen geblokkeerd worden zonder dat het overige verkeer daar last van heeft.

Oppositiepartijen zijn kritisch op het plan. De PvdA denkt dat actievoerders de blokkeerstroken niet zullen gebruiken, omdat ze juist de rijbanen willen blokkeren. “Ook daar heb ik aan gedacht”, aldus Harbers. “Als actievoerders de blokkeerstroken niet willen gebruiken, dan kan het overige verkeer daar dus overheen.”

 
Deel dit artikel: