17 ℃

Minister ongerust over sluiting Schiphol voor privéjets: “Hoe moet ik dan in vredesnaam naar Brussel?”

Minister ongerust over sluiting Schiphol voor privéjets: “Hoe moet ik dan in vredesnaam naar Brussel?”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Veel politici zijn in paniek door het besluit van Schiphol om te stoppen met privéjets. “Ik moet meerdere keren voor een debat naar Brussel. Hoe moet ik daar dan in hemelsnaam naartoe?”, vraagt een minister in pure wanhoop.

Om geluidsoverlast en milieuschade rond de luchthaven te verminderen, neemt Schiphol een reeks vergaande maatregelen. ’s Nachts wordt er niet gevlogen en privévliegtuigen zijn over een tijdje helemaal niet meer welkom. “Een ramp. Verre bestemmingen, zoals Brussel, worden hierdoor totaal onbereikbaar”, aldus een minister van Buitenlandse Zaken die liever anoniem wil blijven.

Samen met de premier maakt de minister de meeste privévluchtjes. Door het besluit van Schiphol om te stoppen met privévluchten kan de minister zich straks niet meer verplaatsen.

Het kabinet bekijkt of voor de minister een andere oplossing gevonden kan worden. Zo blijven andere luchthavens wel open voor privévliegtuigen, zodat de minister bijvoorbeeld via Rotterdam The Hague Airport of via Groningen Airport naar Brussel kan blijven vliegen.

 
Deel dit artikel: