16 ℃

Minister Kuipers vindt politiek nu al onzinnig: “Elk leugentje wordt zo enorm opgeblazen”

Foto: YT CC

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid heeft flinke kritiek gekregen, omdat hij tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag op zijn minst erg creatief met cijfers omging. Zelf vindt hij dat zijn leugentje wel heel erg wordt opgeblazen.

Na de eerste wittebroodsweken, waarin Ernst Kuipers vooral lof oogstte als minister, is er nu toch ook kritiek. En die kritiek is niet mals. Sterker nog: SP-Kamerlid Hijink zei tijdens een debat over deze kwestie dat minister Kuipers de ‘kluit belazert’. En dat alles omdat Kuipers tijdens de persconferentie twee grafieken naast elkaar gebruikte die niet met elkaar vergeleken kunnen worden. Maar de minister noemt het spijkers op laag water zoeken.

“Typisch politieke spelletjes”, zegt minister Kuipers strijdlustig. “Elk leugentje wordt in de politieke arena enorm uitvergroot. Daar kan ik slecht tegen. Natuurlijk goochelde ik met cijfers. Een leugentje om bestwil voor het hele Nederlandse volk. Dan vind ik het onkies dat ik daar op afgerekend word. Als elke misleiding op deze manier wordt benaderd, ben ik snel klaar met de politiek.”

 
Deel dit artikel: