Minister Kuipers blijft bescheiden na heropening samenleving: “Ik vind mezelf geen held, al ben ik het natuurlijk wel”

Foto: YT CC

Nog geen drie weken na zijn beëdiging als minister van Volksgezondheid heeft Ernst Kuipers de Nederlanders hun vrijheid teruggegeven. Uit eten, een avondje naar het theater of een bezoek aan het museum: dankzij Kuipers is het allemaal weer mogelijk. Toch blijft Kuipers bescheiden.

“Toen ik begon aan mijn baan als minister, zag ik een land in nood. Nederlanders waren moegestreden, uitgeput door het bewind van Hugo de Jonge. Toen wist ik: er is er maar één die Nederland uit de ellende kan halen en dat ben ik”, aldus Kuipers.

Nu, slechts enkele weken later, is Nederland weer vrij. “Ik hou van aanpakken”, aldus Kuipers. “De schouders eronder. Mensen gelukkig maken, dat is waar ik het voor doe. Ik vind mezelf geen held, maar ik ben het natuurlijk wel.”

Kuipers heeft Nederland heropend. Wat is zijn volgende missie? “Daar denk ik nog over na. Er zijn nog genoeg problemen die mijn aandacht nodig hebben. Denk aan de oorlogsdreiging in Oekraïne, of de burgeroorlog in Myanmar. Als ik zie wat daar gebeurt, denk ik: kom op, Ernst, nu doorpakken, de wereld heeft jou nodig.”

 
Deel dit artikel: