12 ℃

Minister Kaag trekt 3.400.000.000.000.000 euro uit voor bestrijding inflatie

Minister Kaag trekt 3.400.000.000.000.000 euro uit voor bestrijding inflatie
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Minister Kaag van Financiën trekt ruim drie biljard euro uit voor de bestrijding van de inflatie in ons land. Het extra geld moet er voor zorgen dat Nederlanders de boodschappen en energierekening weer kunnen betalen.

Nederland kent al maanden een enorme geldontwaarding. In augustus liep de inflatie op tot maar liefst 12 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het gaat om de hoogste inflatie ooit gemeten door het statistiekbureau. Volgens Kaag alle reden om de geldprinters nog harder te laten draaien.

“In de afgelopen twee jaar hebben we de geldprinters al als een malle laten stampen, maar kennelijk was dat niet voldoende om de inflatie te beteugelen”, aldus de minister. “Nu de euro geen mallemoer meer waard is, kan de inflatie alleen nog met absurde bedragen worden bestreden. Dat zal elke econoom beamen. Daarom gaan we printen dat het een lieve lust is.”

“Ik heb de staatsdrukkerij opdracht gegeven om een 3,4 biljard euro’s bij te drukken om de geldontwaarding te bestrijden. Dat zijn bijna drie keer zo veel euro’s als er tot nu toe in omloop waren. Want het kan niet zo zijn dat Nederlanders geld tekort komen, terwijl de geldprinters nog capaciteit over hebben.”

 
Deel dit artikel: