24 ℃
Buitentemperatuur abnormaal laag

Minister: “Verwarming mag aan”

Minister: “Verwarming mag aan”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Wie het koud heeft, mag vandaag de verwarming aanzetten. Dat zegt demissionair minister Rob Jetten van Klimaat en Energie. Het is zeer ongebruikelijk dat woningen in juni nog worden verwarmd, maar vanwege de uitzonderlijk lage buitentemperatuur heeft het demissionaire kabinet besloten om een uitzondering te maken.

“De hele week blijft de buitentemperatuur onder de 19 graden, terwijl 22 graden normaal is in deze tijd van het jaar. We bevinden ons in een situatie waarbij het binnen niet meer behaaglijk is. Veel Nederlanders voelen de behoefte om de centrale verwarming aan te spreken. Ik heb daar begrip voor”, aldus demissionair minister Rob Jetten (Klimaat en Energie).

Oppositiepartijen zijn kritisch. PvdA-GroenLinks vreest dat de klimaatdoelen niet gehaald worden als de verwarming daadwerkelijk wordt ingeschakeld. “De internationale gemeenschap heeft zich tot doel gesteld om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daar past geen centrale verwarming bij”, aldus GroenLinks-leider Jesse Klaver. “Ook wij hebben het koud, maar wat ons betreft loopt u even naar boven om een warm vest te halen.”

 
Deel dit artikel: