Minister Hoekstra stelt gerust over mogelijke oorlog Oekraïne: “Dat land ligt heel ver weg”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra stelt Nederlanders gerust over een mogelijke oorlog in Oekraïne. Volgens de minister ligt Oekraïne heel ver bij ons vandaan.

Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat hij zich geen zorgen maakt over de explosieve situatie rond Oekraïne. Volgens de minister zijn de plannen van Poetin weliswaar ernstig, maar hoeft Nederland zich geen enkele zorgen te maken: “Oekraïne ligt nog verder bij ons vandaan dan Polen en Hongarije. Het is wel heel naïef om te denken dat een oorlog daar ook voor ons impact zou hebben.”

Ziet de minister dan helemaal geen negatieve gevolgen voor ons land? De wereld wordt immers steeds kleiner en de Oekraïne ligt aan de rand van Europa. “Kletspraat van doemdenkers”, zegt Hoekstra resoluut. “Als je van Amsterdam naar de Oekraïense hoofdstad Kiev vliegt, ben je ruim 3,5 uur onderweg. 3,5 uur! Dan is het natuurlijk absurd om te stellen dat een oorlog in dat land ons zou kunnen raken. Ik raad dan ook iedere Nederlander aan om zich nog wat meer bezig te houden met de The Voice en zich niet te druk te maken om onbeduidende zaken als een oorlog in Verweggistan.”

 
Deel dit artikel: