21 ℃

Minister Hoekstra ontneemt laatste sprankje hoop: “Maatregelen heel verdrietig en onvermijdelijk”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Krachtige woorden van minister van Financiën Wopke Hoekstra over de nieuwe coronamaatregelen. “Ga er maar van uit dat het echt impact heeft op de samenleving en ook in de economie”, zei de minister na afloop van het kabinetsoverleg.

Veel Nederlanders zijn erg bezorgd over de opgelegde sluiting van bedrijven en onvermijdelijke golf aan faillissementen die dat met zich meebrengt. Daarom gaf Hoekstra, als minister van Financiën, een boodschap van wanhoop en vertwijfeling. “Het is heel verdrietig en onvermijdelijk. De schade voor de samenleving en de hele economie probeer je te verenigen, hoe moeilijk dat ook is”, fluisterde de minister zichtbaar geëmotioneerd.

Econoom Frans van Deuteren heeft bewondering voor de fatalistische woorden van minister Hoekstra: “Als overheid kun je nu vertrouwen en optimisme uitstralen. Met z’n allen de schouders eronder. Nooit opgeven. Samen keihard werken aan een betere toekomst. Maar minister Hoekstra kiest juist voor een boodschap van totale, uitzichtloze ontreddering. Dat is mooi. Er is moed voor nodig om mensen het laatste sprankje hoop te ontnemen. Daaraan herken je een echte leider.”

 
Deel dit artikel: