23 ℃

Minister Faber laat huishoudens die een asielzoeker herbergen vooralsnog met rust

Minister Faber laat huishoudens die een asielzoeker herbergen vooralsnog met rust
Foto: YT CC

DEN HAAG - Uren na de beëdiging van minister Faber zijn er nog geen invallen gemeld door huishoudens die een asielzoeker herbergen. Toch zit de angst er bij de onderduikgezinnen goed in.

Vrijwel direct na haar beëdiging als minister van Asiel en Migratie herhaalde Marjolein Faber via X haar plannen tegen asielzoekers. Nederlanders die asielzoekers herbergen wachten gespannen af, maar vooralsnog lijkt er geen sprake van concrete dreiging.

Een inwoner van Haarlem die in zijn kantoorpand een gezin uit Afghanistan verborgen houdt, heeft nog geen agenten van minister Faber voorbij zien komen. “Maar de angst is natuurlijk duidelijk voelbaar”, vertelt hij. “Ik heb de asielzoekers gezegd dat ze muisstil moeten zijn en vooral overdag geen enkel geluid mogen maken.”

De man toont voorzichtig de plek waar hij het Afghaanse gezin voor minister Faber verborgen houdt. “Dit lijkt een doodlopende gang, maar hierachter bevindt zich nog een compleet woonhuis”, zegt hij terwijl hij de boekenkast opzij schuift.

 
Deel dit artikel: