21 ℃
Sociaal isolement

Minister De Jonge vindt aantal ouderen zonder camper nog te groot

Minister De Jonge vindt aantal ouderen zonder camper nog te groot
Foto: YT CC

Minister Hugo de Jonge van Ouderenzorg heeft zijn bezorgdheid geuit over het grote aantal ouderen zonder camper. Uit cijfers blijkt dat een groot deel van de Nederlandse gepensioneerden nog geen camper bezit. De minister noemt dat aantal ‘schrijnend’.

Ouderen hebben een camper nodig om na hun pensioen door Europa te trekken. De meeste ouderen hebben inmiddels al een camper gekocht, of zijn dat op korte termijn van plan. Toch is er een groep die buiten de boot dreigt te vallen. Zij hebben onvoldoende financiële middelen om een camper aan te schaffen.

“De tijd dat een camper een luxeproduct was, ligt inmiddels echt achter ons. Ga eens kijken in een wijk waar veel ouderen wonen. Daar staat op elke oprit een camper. Dat is natuurlijk heel mooi, maar we mogen de groep ouderen zónder camper niet uit het zicht verliezen”, aldus De Jonge.

De minister vreest dat ouderen die geen geld voor een camper hebben in een sociaal isolement terechtkomen: “Die mensen komen in een situatie waarin al hun leeftijdsgenoten weg zijn met de camper. Zij blijven achter, of moeten zich behelpen met een ouderwetse caravan. In een welvarend land als Nederland vind ik dat onacceptabel.”

 
Deel dit artikel: