13 ℃

Minister Blok: “Vrede en welvaart in Nederland dankzij mij”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De vrede en welvaart in ons land zijn te danken aan minister Stef Blok. Dat zegt minister Stef Blok. “Wij leven in Nederland in vrede en welvaart. Mensen op straat vertellen me vaak hoezeer ze beseffen dat het buitenlandbeleid dat mogelijk maakt. Dat soort gesprekken drijven mij”, aldus minister Blok.

Stef Blok trad vorig jaar aan als minister van Buitenlandse Zaken. Sindsdien kent Nederland vrede en welvaart. Gedurende zijn hele ambtsperiode tot nu is in ons land geen enkele oorlog uitgebroken. Dat is tamelijk uniek.

Ook met de welvaart gaat het goed, dankzij het leiderschap van minister Blok. In het derde kwartaal van dit jaar groeide de economie met 0,4 procent. Dat is aanzienlijk meer dan tijdens de economische crisis, toen Stef Blok nog geen minister was.

“Het is heel goed dat minister Blok dit benoemt”, zegt politiek analist Fons Knielen. “We moeten ons goed realiseren dat ons land er zonder minister Blok heel anders had voorgestaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar Syrië. Dat land was veel ellende bespaard gebleven als Stef Blok daar minister was. En toch blijft hij zo bescheiden. Dat siert hem.”

 

 
Deel dit artikel: