26 ℃

Minister blijft zwijgen over kwestie Nick & Simon

Minister blijft zwijgen over kwestie Nick & Simon
Foto: YT CC

Verantwoordelijk minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wil niets kwijt over de vermeende ruzie binnen het muziekduo Nick & Simon.

Begin deze maand verschenen de eerste geruchten over een breuk tussen Nick & Simon. Vier weken later zwijgt minister Dijkgraaf nog in alle talen over de kwestie. Zowel in interviews als op sociale media rept de minister met geen woord over Nick & Simon, tot grote verbazing van cultuurminnend Nederland.

“Als minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat Dijkgraaf ook over Nederlandstalige lichte muziek. Je mag van de minister verwachten dat hij die rol serieus neemt. Wanneer er scheurtjes zichtbaar zijn in een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandstalige muziekwereld, kun je als minister niet doen alsof je van niets weet. We hebben het hier wél over Nick & Simon”, zegt politiek analist Fons Knielen.

Ook cultuurhistoricus Hellemijn Bonk vindt het vreemd dat de minister zich nog niet over de gespannen verhoudingen tussen Nick en Simon heeft uitgesproken: “Dijkgraaf is als minister verantwoordelijk voor een rijk gevarieerd muzikaal landschap. Wanneer Nick & Simon daadwerkelijk uit elkaar gaan, zou dat een enorme aderlating zijn voor de Nederlandse toonkunst. Ik wil graag van de minister weten wat hij gaat doen om dat te voorkomen.”

 
Deel dit artikel: