22 ℃

Minister Agema maakt indruk met originele boodschap: “Gezondheid is ons dierbaarste bezit”

Minister Agema maakt indruk met originele boodschap: “Gezondheid is ons dierbaarste bezit”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Fleur Agema, de kersverse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, heeft op de eerste dag in haar nieuwe functie bewezen dat ze over indrukwekkende dossierkennis beschikt. Met haar uitspraak “gezondheid is ons dierbaarste bezit” maakte zij diepe indruk.

Agema (PVV) was nog maar net benoemd tot minister van Volksgezondheid, toen zij op X meteen de spijker op z’n kop sloeg met een verpletterend statement.

“Gezondheid is ons dierbaarste bezit. Iedere Nederlander moet toegang hebben tot goede zorg, die ook te betalen is”, schreef minister Agema. In politiek Den Haag maakte Agema diepe indruk met deze originele boodschap.

“Aan deze woorden zie je dat Agema een ingewijde deskundige is op het gebied van volksgezondheid”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Het is natuurlijk heel verleidelijk om op je eerste werkdag als minister meteen al te vervallen in holle, nietszeggende clichés, maar zo kennen we Agema niet. Agema heeft zich in de afgelopen weken zorgvuldig voorbereid op haar nieuwe functie en komt vervolgens met de verfrissende woorden ‘gezondheid is ons dierbaarste bezit’. Je moet er maar op komen. Zo’n uitspraak is bondig, concreet en toch verrassend origineel. Dit getuigt van een authentieke vindingrijkheid die we bij haar voorgangers nooit zagen.”

 
Deel dit artikel: