Minima krijgen het steeds zwaarder: tweede huis praktisch onbetaalbaar geworden

Minima krijgen het steeds zwaarder: tweede huis praktisch onbetaalbaar geworden
Foto: Abimages / Shutterstock.com

De Nationale Ombudsman maakte deze week bekend dat steeds meer mensen met het minimumloon of een uitkering moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Dit zorgt volgens hem voor schrijnende gevallen.

Ombudsman Reinier van Zutphen heeft onderzoek gedaan naar de problemen knelpunten waar minima tegenaan lopen. Volgens Van Zutphen wordt het voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker om een menswaardig bestaan te leiden: “Mensen aan de financiële onderkant van de samenleving kunnen steeds moeilijker rondkomen. Met alle gevolgen van dien. Zo heb ik talrijke mensen gesproken die uit pure ellende hun tweede huis in Spanje moeten verkopen, of toch maar een Volvo aanschaffen in plaats van een leuke auto zoals een Tesla. Hartverscheurend.”

Thea en Joop Mellekens uit Den Bosch onderstrepen de woorden van de Nationale Ombudsman: “In onze wijk zie je steeds minder rolluiken voor de ramen. Gewoonweg onbetaalbaar geworden. Onze overbuurman heeft een van zijn klokkies moeten verkopen om te kunnen overwinteren in Marbella. Mijn schoonzus heeft de hele maand oktober nog geen Swarovskibeeldje kunnen kopen, terwijl dat toch haar lust en haar leven is. Dit hele land gaat naar de klote en steuntrekkers zoals wij moeten daar weer voor opdraaien. Dat ze het geld maar gaan halen bij rijke stinkerds zoals leraren en buschauffeurs.”

 
Deel dit artikel: