19 ℃

Miniatuurbeeldje Jan Pieterszoon Coen meest verkochte vaderdagcadeau dit jaar

Foto: Natalia Paklina / Hakinmhan / Shutterstock.com

Een miniatuurbeeldje van Jan Pieterszoon Coen is dit jaar het meest verkochte vaderdagcadeau. Het beeldje, dat zelfs in benzinestations te koop was, was binnen mum van tijd uitverkocht.

Jan de Wit (87) uit Schijndel was één van de gelukkige vaders die het bronzen beeldje in ontvangst mochten nemen. Op Facebook plaatste zijn zoon Karel (63) een filmpje waarop te zien is hoe vader Jan tot tranen toe geroerd was. Wie goed luistert, hoort vader Jan met een brok in zijn keel zeggen: “Michiel de Ruyter was een waarachtige held”, waarop zijn zoon hem hinnikend maar liefdevol verbetert. “Het is Coen papa, het is Coen”. Vader Jan laat zich vervolgens niet uit het veld slaan en zegt: “inderdaad, de Ruyter was een heel erg koene zeevaarder.”

Op Twitter waren de mensen minder positief dan op Facebook. Zo schrijft Geert Monter in een tweet: “Die kutchinezen kunnen niet eens genoeg beeldjes van onze helden maken!!!! Ons wel proberen uit te roeien met een in een laboratorium gekweekt virus, maar als het om tradities gaat niet thuisgeven!!!! Het wordt hoogste tijd voor een Nexit!!!!!!”

 
Deel dit artikel: