17 ℃

Minder stalbranden na opstappen Marianne Thieme

Nadat Marianne Thieme heeft aangekondigd de Tweede Kamer te zullen verlaten is het aantal stalbranden drastisch gedaald. Zondagmiddag werd bekend dat Marianne Thieme vertrekt uit de Tweede Kamer. Sindsdien is nog geen enkele stal uitgebrand.

Foto: Aleksandar Malivuk / Shutterstock.com / Carin Verbruggen / Ferry Drenthem Soesman / Wiki Commons Public Domain

Marianne Thieme zat voor de Partij voor de Dieren maar liefst 13 jaar in de Tweede Kamer. Thieme vindt het nu tijd om het stokje over te dragen. Ze maakte het nieuws zelf bekend tijdens een partijbijeenkomst.

Het vertrek van Marianne Thieme lijkt vooralsnog een gunstig effect te hebben op het aantal stalbranden in ons land. Sinds Thieme haar aftreden bekendmaakte is nog geen enkele stal afgebrand. Dat, terwijl het aantal stalbranden in de afgelopen tijd juist enorm was gestegen.

Veeteeltdeskundige Mario Inselmans onderzoekt stalbranden al jaren. “Voorheen brandden gemiddeld elke maand twee stallen af. We zien dat het sinds het vertrek van Marianne Thieme de goede kant op gaat”, aldus Inselmans. “We weten niet of er een verband is, maar feit is dat sinds het opstappen van Thieme het aantal stalbranden niet is toegenomen. Dat is natuurlijk heel opmerkelijk. Ik wil niet op de zaken vooruitlopen, maar de vraag rijst waarom Thieme niet al veel eerder is opgestapt.”

 
Deel dit artikel: