29 ℃

Minder asielzoekers: 15 opvanglocaties dicht

In de komende weken worden vijftien noodopvanglocaties voor asielzoekers gesloten. De locaties zijn niet meer nodig, omdat de laatste tijd veel minder asielzoekers naar Nederland kwamen. Door de sluiting komen veel werknemers op straat te staan.

Asielzoekers bedanken Nederland voor gastvrije ontvangstEen paar maanden geleden werd nog naarstig gezocht naar nieuwe locaties voor eerste opvang, maar die zijn nu niet meer nodig. Er is nu ruimte om mensen uit de noodopvang te halen en over te brengen naar gewone asielzoekerscentra. Dat meldt de nieuwssite NU.nl.

Corstiaan Akel van het Centraal Registratiepunt Asielzoekers spreekt van een ramp. Door de sluiting van de 15 noodopvanglocaties komt veel tijdelijk personeel op straat te staan. “Honderden mensen die hun brood verdienden met de opvang van asielzoekers worden nu ineens werkloos. Voor hen is dat een regelrecht drama. Deze mensen moeten nog maar zien of ze elders aan de slag kunnen”, aldus Akel.

Akel hoopt dat de stroom asielzoekers snel weer aantrekt, zodat er voor het personeel in de noodopvanglocaties weer werk komt.

 
Deel dit artikel: