24 ℃

Milde turbulentie tijdens vlucht Ryanair: geen gewonden

Milde turbulentie tijdens vlucht Ryanair: geen gewonden
Foto: Mounir Taha / Shutterstock.com

LONDEN - Een vliegtuig van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is tijdens een vlucht van Wenen naar Londen getroffen door milde turbulentie. Passagiers voelden gedurende een halve minuut ‘lichte tot matige trillingen’ door het toestel gaan.

Het vliegtuig was op de geplande tijd vertrokken uit Wenen. Reizigers die aan boord van het toestel zaten, zeggen dat ze na ongeveer een uur ‘zeer lichte, bijna niet waarneembare schokjes’ voelden. “Op het tafeltje voor me stond een glaasje water, waarin ineens kleine golfjes ontstonden. Daaraan kon ik zien dat we in door zone met heel lichte turbulentie vlogen”, zegt een van de passagiers.

Door de procedures te volgen, kreeg de gezagvoerder de Boeing 737 veilig aan de grond op de luchthaven Londen Stansted. Het toestel had 142 passagiers en zes bemanningsleden aan boord, maar niemand raakte gewond.

Foto: Cineberg / Shutterstock.com

Aan de linkervleugel is goed te zien dat het toestel geen enkele schade overhield aan het incident.

In de afgelopen weken waren meer vliegtuigen in het nieuws nadat ze waren getroffen door turbulentie. Zo leidde een vlucht van Singapore Airlines tot enkele duizenden nieuwsberichten. Zondag ging het opnieuw mis, toen een vlucht van Qatar Airways te maken kreeg met turbulentie en daarmee tientallen nieuwe nieuwsberichten veroorzaakte.

“Turbulentie is in principe niet gevaarlijk voor het vliegtuig”, zegt luchtvaartdeskundige Paul Kagelberg. “Toch kan turbulentie een flinke stroom aan nieuwsberichten veroorzaken. Vliegtuigen zijn gebouwd om turbulentie te kunnen weerstaan, maar nieuwsredacties niet. Het gevolg is dit soort berichten.”

 
Deel dit artikel: