18 ℃

Milan T. (4) vrijwel zeker verantwoordelijk voor mazelenuitbraak

Foto: Yuliia D / Shutterstock.com

Het Jeugdgezondheidsteam Nederland (JGN) heeft beelden vrijgegeven van de vermoedelijke aanstichter van de mazelenuitbraak op basisschool De Boterbloem. Het JGN is “vrijwel zeker” dat de 4-jarige Milan T. verantwoordelijk is voor de mazelenuitbraak.

De zeer besmettelijke kinderziekte brak twee weken geleden uit in groep 1 van openbare basisschool De Boterbloem. Zeker 6 kinderen raakten besmet. “Direct nadat wij van de mazelenuitbraak op de hoogte waren gebracht hebben wij een onderzoek ingesteld. We kunnen nu met grote zekerheid vaststellen dat Milan T. de aanstichter moet zijn geweest”, aldus een woordvoerder van het JGN.

Ouders van De Boterbloem zijn niet verrast door de uitkomst van het onderzoek. “Ik heb dat joch nooit vertrouwd. Milan kwam vaak onverzorgd op school. Zijn persoonlijke hygiëne liet regelmatig te wensen over. Hij heeft mijn dochter weleens in het gezicht gehoest. Dus nee, dit verbaast me niets”, zegt de moeder van een van de slachtoffertjes. “Godzijdank gaat het nu om de mazelen. Stel je voor dat hij corona had gehad.”

Welke maatregelen tegen Milan T. worden genomen is nog niet duidelijk. “Ik ga er van uit dat hij hier niet zomaar mee wegkomt, maar dat is iets voor later”, aldus een ouder. “Nu ben ik vooral erg opgelucht dat hij gepakt is.”

 
Deel dit artikel: