20 ℃
Gert (37) zat in een probleemrelatie:

“Mijn vriendin liet mij zélf mijn remsporen verwijderen”

“Mijn vriendin liet mij zélf mijn remsporen verwijderen”
Foto: H Ko / Shutterstock.com

Ruim 64 procent van de mannen zit vast in een problematische relatie. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau QuestionIt. Ook Gert Douwkamer (37) werd voortdurend door zijn vriendin getreiterd. Pas na vier jaar durfde hij de relatie te verbreken. Voor het eerst vertelt hij openlijk over de verschrikkingen die hij moest doorstaan.

“Tijdens het eerste jaar van onze relatie leek Renate een lieve, aantrekkelijke vrouw. Hoe had ik anders verliefd op haar kunnen worden?”, vertelt Gert. “Maar toen we gingen samenwonen, veranderde haar gedrag. Het begon met kleine pesterijen. Zo verstopte ze mijn autosleutels als ik had gedronken. Of ze ging de hele avond zitten Netflixen, terwijl ze weet dat ik een hekel aan series heb.”

“Op alle mogelijke manieren probeerde ze mij het leven zuur te maken”, vervolgt Gert. “Als ik naar het toilet was geweest, drukte ze een toiletborstel in mijn handen. Dan moest ik zélf mijn remsporen verwijderen. Dat was zo vernederend. Ik moest kokhalzen en huilen tegelijk.”

Vorige maand was voor Gert de maat vol. “Dat moment zal ik nooit vergeten. Ik vond een briefje op de keukentafel. Renate was met een vriendin naar de bioscoop, schreef ze. Er lag een pizza in de koelkast. Of ik die zelf even wilde opwarmen. Toen knakte er iets in mij.”

 
Deel dit artikel: