18 ℃

Piet (72): “Mijn hond is alles voor me”

Piet Rummel (72) en zijn hond Klara zijn al jaren onafscheidelijk. Toch lijkt er binnenkort een einde te komen aan hun hechte band. Piet mag zijn hond niet meenemen naar het bejaardenhuis.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Nevena

Over enkele weken verhuist Piet naar verzorgingshuis De Zonnegaerde in Leeuwarden. Zijn trouwe hond Klara mag niet mee. “We zijn al zo lang samen. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten”, zucht hij. “Ze is een rustige hond, doet geen vlieg kwaad. In het bejaardenhuis heeft niemand last van haar. Maar de directie verbiedt het. Vreemd, want andere bewoners mogen wel een hond hebben.”

Piet vreest voor het lot van zijn hondje. Naar het asiel is volgens hem geen optie. “Klara kan niet zo goed overweg met andere honden. Ik hoop dat de directie van het bejaardenhuis op het besluit terugkomt, zodat ik mijn laatste jaren samen met mijn hond mag doorbrengen.”

Zelfstandig blijven wonen is helaas onmogelijk. Piet is al enkele jaren ernstig dement. De geit gaat op uitdrukkelijk verzoek van Piet naar de slager.

 
Deel dit artikel: