DRAMA: “Mijn hond ging vreemd”

Jarenlang waren Vera Koeleberg en haar hond Bas onafscheidelijk. Totdat Vera ontdekte dat hij vreemdging. “Mijn wereld stortte in”, zegt Vera met gebroken stem. Toch besloot ze om Bas een tweede kans te geven.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Vera kreeg Bas vier jaar geleden. “Het was liefde op het eerste gezicht”, vertelt ze. “Hij was mijn beste maatje. Bas volgde me overal. We deden alles samen. Op een gegeven moment kwamen puppy’s ter sprake. Ik wilde het liefst met Bas gaan fokken.”

Maar drie weken geleden veranderde alles. Vera slikt en zegt dan: “Ik ontdekte dat Bas iets had met die teef van hiernaast. Het was alsof de grond onder mijn voeten wegzakte. Verdriet, woede en wanhoop wisselden elkaar af. Ik voelde me bedrogen door Bas.”

Toch besloot Vera om Bas een tweede kans te geven. “Een ander baasje had hem misschien laten inslapen, of naar het asiel gebracht. Maar diep in mijn hart houd ik nog van hem. Avondenlang zaten we samen op de bank. Dat zet je niet zomaar aan de kant. Maar het vertrouwen is natuurlijk wel weg.”

 
Deel dit artikel: