18 ℃

“Mijn dochter drinkt teveel”

“Ik weet heus wel dat kinderen af en toe experimenteren”, zegt Anton nuchter. “Maar het drankgebruik van mijn dochter loopt de spuigaten uit”. Na lang aarzelen durft Anton zijn verhaal te doen.

vaderendochterDe 46-jarige heftruckchauffeur heeft naar eigen zeggen verder een prima relatie met zijn dochter Kimberley (15). “Zelf ben ik ook wel eens dronken”, geeft Anton toe. “Anders was Kimberley er überhaupt nooit geweest. Maar ik hou er gewoon niet van als mijn eigen dochter me onder de tafel zuipt.”

“Laatst vroeg ik Kimberley om bij de snackbar een paar biertjes voor me te gaan halen. Pas tegen de ochtend kwam ze terug. Strontzat natuurlijk. En zij ook. Ik weet niet waar ze uithing, maar er lag al een half uur een klant op haar te wachten! Ja, die moest ik toen naar huis sturen. Kimberley was nergens meer toe in staat. Ze kon direct even kotsen en door naar school.”

Anton is ten einde raad. “Ik heb bijna geen drank meer in huis. Kimberley drinkt alles op. Ik kan haar nauwelijks bijhouden. Gelukkig ligt er altijd nog een flesje wodka in het dashboardkastje.”

Anton wil graag in contact komen met andere ouders.

 
Deel dit artikel: