15 ℃

Middelvinger wordt onderdeel van rijexamen

De middelvinger wordt steeds belangrijker in het verkeer. Daarom wordt het gebruik van de middelvinger vanaf volgende maand getoetst tijdens het rijexamen. 

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

De meeste rijscholen geven nu al les in het gebruik van de middelvinger. Toch is de vinger nog geen vast onderdeel van het rijexamen. Vanaf volgende maand gaat dat veranderen. “Tijdens het besturen van een auto moet je niet alleen letten op je eigen rijgedrag, maar ook op dat van anderen. De middelvinger is een belangrijk instrument om andere weggebruikers op hun fouten te wijzen”, aldus een woordvoerder van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Vooral oudere automobilisten weten niet hoe het precies zit met die middelvingers. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het CBR: “We zien regelmatig dat automobilisten veel te lang bumperkleven. Als de auto voor je na een paar seconden nóg niet aan de kant gaat, is het belangrijk dat je even je middelvinger toont. Daarmee zeg je eigenlijk op een nette manier: ‘hé smerige ouwe zak, ga eens aan de kant met je kansloze Dacia, ik wil erlangs’.”

 
Deel dit artikel: