21 ℃

Michael van Gerwen heeft spijt: “Was ik toch maar hersenchirurg geworden”

Foto: Sven Mandel / Wiki Commons CC

Michael van Gerwen was de gedoodverfde kandidaat om het wereldkampioenschap darts in Londen te winnen, maar reikte slechts tot de kwartfinale. En dat na een toch al niet al te florissant jaar voor de ‘groene sloopkogel’. 

De lichaamstaal van Van Gerwen na zijn verloren kwartfinale wedstrijd sprak boekdelen. De 5-0 nederlaag kwam keihard aan. Na de wedstrijd liet hij dan ook doorschemeren dat hij weleens nadenkt over het leven dat hij had kunnen leiden als hij geen professioneel darter was geworden.

“Ik heb mijn leven ingericht rond darts, maar ik vraag me steeds vaker af waarom. In plaats van pijltjes gooien had ik ook gewoon hersenchirurg kunnen worden”, aldus Van Gerwen.

Een verrassende uitspraak. Veel mensen zouden bij Michael van Gerwen niet meteen denken aan een hersenchirurg. Maar dat vindt hij onterecht: “Kijk, als ik niet was gaan darten, dan had ik waarschijnlijk de LTS succesvol afgerond. En dan was ik uiteraard doorgestroomd naar de MAVO en daarna in één ruk door naar de HAVO. Dan is het nog een klein stapje naar het gymnasium. En met mijn doorzettingsvermogen was ik natuurlijk zonder problemen ingeloot voor de studie Geneeskunde. En voordat je het weet was ik dan tien jaar later hersenchirurg geweest. Makkie. Maar goed, ik de afgelopen jaren dus keihard geploeterd op het pijltjesgooien. Ik moest weer zo nodig de moeilijk weg kiezen.”

 
Deel dit artikel: