20 ℃

Mia en Dion helemaal klaar voor Songfestival: “Behalve de zang klopt alles”

Mia en Dion helemaal klaar voor Songfestival: “Behalve de zang klopt alles”
Foto: Avrotros / Jasper Suyk

Het Nederlandse Songfestivalduo Mia Nicolai en Dion Cooper is klaar voor de halve finale van het Eurovisie Songfestival, die dinsdag plaatsvindt in Liverpool. “Behalve de zang klopt eigenlijk alles aan onze performance”, zegt het duo vol vertrouwen.

In de afgelopen dagen hebben Mia en Dion twee repetities afgerond. “Op de zang na gingen die hartstikke goed”, zegt Dion. “We staan tijdens ons optreden op een soort draaischijf. Daar hebben we flink mee geoefend, want we mogen natuurlijk niet ons evenwicht verliezen. Maar ik kan nu met honderd procent zekerheid zeggen dat we onze danspasjes volledig onder controle hebben. Afgezien van de zang staat ons optreden als een huis.”

De zang van Dion en Mia schijnt nog steeds knettervals te zijn. Is dat geen probleem? “Ja, kijk, als je maar lang genoeg zoekt, is er altijd nog wel ergens een verbeterpuntje”, zegt Dion nuchter. “Er zijn nou eenmaal mensen die over piepkleine details gaan lopen muggenziften. Er zijn zelfs mensen die vinden dat we zuiver moeten zingen. Dan denk ik: ja, kom op, dat is mierenneuken.”

 
Deel dit artikel: