17 ℃

Meubelbranche: “Blijf in godsnaam zitten!”

De meubelbranche heeft woedend gereageerd op nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad. De raad adviseert Nederlanders om meer te bewegen. Te lang blijven zitten kan leiden tot gezondheidsproblemen.

Foto: MZinchenko / Shutterstock.com

Stilzitten is schadelijk voor de gezondheid, waarschuwt de Gezondheidsraad. De meubelbranche spreekt van een laffe poging om meubelverkopers systematisch kapot te maken. “Onder het mom van ‘gezondheid’ worden wij gewoon brodeloos gemaakt”, briest voorzitter van de Meubeldetailhandelaars Nederlands (MedeNed) Joop van Reijmhaken woedend. “Je zou niet meer mogen zitten, zeggen ze. Die lui van de Gezondheidsraad begrijpen niet dat de stoelenverkoop nu natuurlijk inzakt.”

Van Reijmhaken vreest dat iedereen gaat staan. “Bioscopen zullen stoelen eruit slopen, wachtkamers, concertzalen en kerken maken statafels in plaats van zithoeken en banken. Wij als sector zitten ermee, onze omzet daalt hierdoor. Straks zitten alle meubelhandelaren aan de grond. Maar wij laten het er niet bij zitten.”

De bankensector heeft vooralsnog niet op het advies van de Gezondheidsraad gereageerd. Evenmin kwam er een reactie van de Onderwijsraad, terwijl vorig jaar toch zo’n 3% van de leerlingen bleef zitten.

 
Deel dit artikel: