19 ℃

Metro’s in Klazienaveen overvol door heropening binnenstad

Foto: Circlephoto / Shutterstock.com

Winkeliers in Klazienaveen hebben dinsdagochtend massaal hun winkels geopend, naar eigen zeggen omdat het water ze tot de lippen staat. Dagjesmensen gaan massaal op weg naar de wereldstad om weer eens ouderwets te shoppen.

De metro’s in Klazienaveen rijden af en aan om de enorme toeloop van mensen enigszins te reguleren. Ook de aanvoerwegen naar de stad staan bomvol shopliefhebbers. Het plaatselijke vervoersbedrijf spreekt dan ook over ‘een gekkenhuis’. De burgemeester  roept iedereen op om niet naar de stad te komen: “Wij zijn als shopwalhalla van Nederland natuurlijk wel iets gewend, maar de miljoenen mensen die nu naar ons onderweg zijn, zijn echt teveel van het goede.”

De drukte is niet alleen te merken in de binnenstad en op de aanvoerwegen, ook op Klazienaveen-Centraal ziet het zwart van de mensen. Zelfs het inzetten van extra metro’s is niet voldoende om iedereen naar het centrum te kunnen vervoeren. Ook de NS spreekt van een onhoudbare situatie: “Onze treinen naar Klazienaveen zitten tjokvol. En op alle stations in heel Nederland staan rijen mensen die willen gaan shoppen. Onze oproep is dan ook: maak ook gebruik van de daken van de treinen en metro’s! Die zitten er niet voor niets op.”

 
Deel dit artikel: