22 ℃

Meterkasten aangepast voor aftapwet

In verschillende wijken is begonnen met aanleggen van extra kabels voor de aftapwet. In ruim 7 miljoen huishoudens moet de meterkast worden aangepast, zodat uw internetverkeer door de overheid gemakkelijk kan worden afgetapt.

Foto: Alpha Prod / Shutterstock.com

De helft van de Nederlanders is groot voorstander van de aftapwet. Ze hebben er geen problemen mee dat de overheid hun emails leest en precies in de gaten houdt welke websites ze bezoeken.

Vrijwel alle huishoudens krijgen in de komende maanden een monteur over de vloer om de aftapkabel aan te leggen. De aftapkabel loopt rechtstreeks van de meterkast naar het hoofdkantoor van de AIVD in Zoetermeer.

De meterkast van Willem Bunters (84) was de allereerste die werd aangepast. Hij keek vanmorgen tevreden toe, terwijl de aftapkabel werd ge├»nstalleerd. “Ik heb toch niets te verbergen”, aldus de hoogbejaarde Rotterdammer. “Weet u, ik ben 84 en doe bijna niks met internet. Maar als ik morgen per ongeluk een email stuur naar IS om me aan te melden voor de jihad, dan kan de overheid dat zien. Dat vind ik wel een veilig idee.”

 
Deel dit artikel: