13 ℃

MeteoScience: “Bereid u voor op het allerergste”

Nederland bereidt zich voor op een regenramp. Maandag wordt ons land getroffen door extreem veel regen. Op sommige plaatsen kan het wel 15 uur in één etmaal regenen. Dat is in de afgelopen honderd jaar slechts zeven keer voorgekomen, weet NU.nl. Weerbureau MeteoScience spreekt van “de hel op aarde”.

extreme-regenDe regen trekt maandag van west naar oost over het land. Dat meldt De Telegraaf. Weerbureau MeteoScience bevestigt de absurd lange regenbuien. “Ik werk al twintig jaar als weerkundige, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het wordt een uitzonderlijk natte maandag”, zegt meteoroloog Thomas Indra. “Alles, maar dan ook alles wat niet droog blijft, wordt nat.”

In verband met de extreem lange regenbuien heeft het weerbureau Code Bruin afgekondigd. “Dat is het op één na hoogste waarschuwingsniveau”, legt Indra uit. “Wij raden mensen aan om maatregelen te nemen. Haal voldoende voedsel in huis. Zorg ook voor drinkwater, want het water in uw kelder is door de ronddrijvende kadavers niet meer geschikt voor consumptie. Eet voldoende groente en wees terughoudend met alcohol. U moet alert zijn. Maar het allerbelangrijkste advies is: Blijf in godsnaam binnen.”

 
Deel dit artikel: