15 ℃

Met populist Timmermans flirt PvdA/GroenLinks openlijk om de gunst van de PVV- en FvD-kiezer

Met populist Timmermans flirt PvdA/GroenLinks openlijk om de gunst van de PVV- en FvD-kiezer
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Nu Frans Timmermans zich kandidaat heeft gesteld voor het lijsttrekkerschap van PvdA/GroenLinks, is de verkiezingsstrijd in volle hevigheid losgebarsten.

Timmermans meldde zich vanochtend als kandidaat-lijsttrekker voor PvdA/GroenLinks. Politiek analist spreekt van een slimme zet. “Met een populist als lijsttrekker probeert de partij rechtse kiezers te verleiden om ook voor PvdA/GroenLinks te kiezen. Mensen die normaal PVV of FvD zouden stemmen, worden door Timmermans toch aan het twijfelen gebracht”, aldus Knielen.

Uit een peiling van Bureau QuestionIt blijkt dat 68 procent van de achterban van de PVV overstapt naar PvdA/GroenLinks als Timmermans inderdaad lijsttrekker wordt. Bij de achterban van FvD ligt het percentage op 72 procent.

“Wat Klaver niet lukte, lukt Timmermans wél”, zegt Knielen. “Timmermans weet als geen ander hoe je de radicaal rechtse kiezers van PVV en FvD moet bereiken. Hij is de juiste man om weer wat eenheid te brengen in onze tot op het bot gepolariseerde samenleving.”

 
Deel dit artikel: