14 ℃

“Met Kerst pak ik makkelijk 10.000 euro”

Het zijn gouden tijden voor priesters. Een populaire priester verdient tijdens de kerstdagen al gauw een paar duizend euro. De echte toppers verdienen nog meer. Wij spraken met pastor Christiaan Schurink. Hij werkt tijdens de kerstdagen zes optredens af.

Foto: Ollyy / Shutterstock.com

Pastor Christiaan Schurink behoort al jaren tot de populairste priesters van de katholieke kerk. Hij heeft geen vaste parochie, maar laat zich als freelance pastoor inhuren. “Officieel ben ik een geestelijke, maar ik zie mezelf meer als artiest. Mijn manager regelt de boekingen”, zegt hij.

Kerst is voor pastor Schurink een toptijd. “Maanden geleden was ik al helemaal volgeboekt. Ik preek in de kerken die het meeste bieden. In twee dagen pak ik met gemak tienduizend euro. Alleen al voor de nachtmis reken ik zesduizend euro. Ja, dat is veel geld, maar dan heb je wel een toppastoor voor je parochie staan.”

Dan klinkt applaus vanuit de kerk. “Ik moet op”, zegt Schurink. Hij kijkt nog even in de spiegel en rent dan naar het altaar. Het publiek gaat uit z’n dak.

 
Deel dit artikel: