18 ℃

Met hernieuwde ‘nieuwe rekenmethode’ bungelt Nederland weer gewoon onderaan alle vaccinatielijstjes

Foto: YT CC

Na een nieuwe rekenmethode leek Nederland toch nog redelijk te scoren op de Europese vaccinatielijstjes. Maar nu deze nieuwe rekenmethode is vernieuwd blijken we toch weer op onze vertrouwde een-na-laatste plaats te bungelen.

Afgelopen weekend kwam het kabinet met verheugend nieuws. Nederland deed het qua vaccinatiegraad veel beter dan tot dan toe gedacht. Volgens minister De Jonge was er sprake van onderreportage. En dus kwam er een nieuwe rekenmethode: “Prikken die wel zijn gezet worden pas later daadwerkelijk geregistreerd. Nu rekenen we vanaf de afgifte van de vaccinaties. Daarmee is het rekensysteem waterdicht.”

Maar nu blijkt het systeem toch niet geheel waterdicht volgens de minister: “We hebben nu een hernieuwde, nieuwe rekenmethode ingesteld die veel weg heeft van de methode die we tot vorige week gebruikten. Deze blijkt toch een stuk waterdichter dan aanvankelijk gedacht. En dus kunnen we nu met de borst vooruit melden dat we een uitstekend rekensysteem hebben waarmee we keihard kunnen aantonen dat alleen Bulgarije het qua vaccineren slechter doet dan wij.”

 
Deel dit artikel: