17 ℃

“Met een bijstandsuitkering wil je ook weleens gewoon op vakantie naar Thailand”

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Steeds meer landen laten weer toeristen toe en veel Nederlanders maken nog gauw plannen voor de vakantie. Maar voor wie in de bijstand zit zijn de vakantieplannen niet zo feestelijk. Zij komen vaak niet verder dan Zuid-Frankrijk, of de Ardennen.

Kelly Aalspikker (38) is door omstandigheden afhankelijk van een bijstandsuitkering. “Ik heb problemen met mijn werklust, waardoor ik geen baan kan zoeken”, vertelt ze. “Ik krijg wel vakantiegeld, maar veel te weinig. Een fatsoenlijke verre reis kan ik daar niet van betalen. Vorig jaar kwam ik niet verder dan een camping in Zuid-Frankrijk, met een gehuurde caravan. Mensonwaardig.”

Om het onrecht aan de kaak te stellen stapte Kelly naar de media. “Miljoenen Nederlanders gaan straks weer naar Azië, of naar de Malediven. En ik dan? Moet ik maar gewoon in Europa blijven, omdat ik toevallig een bijstandsuitkering heb?”, vraag ze zich af.

Kelly hoopt dat er een regeling komt voor reislustige mensen met een bijstandsuitkering: “Ik wil ook weleens gewoon vier maanden op vakantie naar Thailand. Als ik ooit weer een baan zoek, heb ik er geen tijd meer voor.”

 
Deel dit artikel: