16 ℃

“Met diepvriespizza houden we haar in leven”

Ouders besteden veel te veel tijd aan de verzorging van hun kinderen. Dat vindt Daisy Jollebaard. Haar dochter Melissa (3) eet van maandag tot en met vrijdag pizza. “Ze vindt het heerlijk en ze is nooit ziek”, zegt haar moeder trots.

Foto: Shutterstock.com

Omdat Daisy de hele dag werkt, heeft ze ’s avonds geen zin meer om voor haar dochter te koken. “De oplossing lag gewoon in het vriesvak”, lacht ze. “Een pizza bevat in principe alles wat een kind nodig heeft. Koolhydraten in het deeg, eiwitten in de kaas en dankzij de tomaten krijgt ze ook nog wat groente binnen. Ideaal!”

Vijf keer per week pizza lijkt misschien saai, maar volgens haar moeder eet Melissa zeker niet eenzijdig. “Er is zó veel variatie. Er zijn pizza’s met salami, pizza’s met tonijn en zelfs pizza’s met ananas. Melissa vindt het allemaal lekker, want anders zwaait er wat. En ze groeit als kool, hoewel ze dát natuurlijk nooit krijgt”, lacht haar moeder.

Sinds een paar maanden kan Melissa zelf de oven voorverwarmen. “Dat is mooi, want daardoor kan ik weer een kwartiertje later thuiskomen”, zegt Daisy. “En in het weekend is het feest. Dan eten we patat. Je kunt natuurlijk niet elke dag hetzelfde eten.”

 
Deel dit artikel: