17 ℃

Met aluminium ondergoed naar Schiphol

Op Schiphol zijn nieuwe veiligheidscontroles in gebruik genomen. Met de bodyscan kunnen securitymedewerkers dwars door de kleding van passagiers heen kijken. Niet iedereen vindt dat prettig.

schipholbodyscan3Met een bodyscanner kunnen vliegtuigpassagiers snel worden gecontroleerd. Een passagier gaat langs de scanner en een securitymedewerker kan direct zien of iemand drugs of wapens bij zich heeft. De bodyscanner kijkt dwars door de kleding heen. Borsten, billen en andere intieme lichaamsdelen zijn goed te zien.

Steeds meer vliegtuigpassagiers beginnen hun reis daarom met zelfgemaakt aluminium ondergoed. De straling van de bodyscanner komt niet door het aluminium heen, waardoor intieme delen niet te zien zijn.

Ook Simone de Keijzer (23) gaat met aluminium ondergoed op reis. “Zo’n bodyscan is natuurlijk nodig voor de veiligheid”, zegt Simone. “Ik ben heus niet preuts of zo, maar ik vind het niet fijn dat jan en alleman mij zonder kleren ziet. Van aluminiumfolie heb ik een slipje en een bh gemaakt. Eigenlijk ziet het er nog best hip uit. Het knispert wel een beetje.”

 
Deel dit artikel: