18 ℃

Messi over vertrek bij Barcelona: “Het wordt tijd om ook aan mijn financiën te denken”

Foto: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Lionel Messi vertrekt na 21 jaar bij FC Barcelona. Volgens de Argentijn wordt het de hoogste tijd om zijn pensioen veilig te stellen.

Lionel Messi leek zijn hele voetballeven te slijten bij FC Barcelona, maar kiest tot grote schrik van veel voetballiefhebbers toch voor een afscheid uit de Noord-Spaanse stad. Volgens Messi zelf heeft het niets te maken met de club of de supporters, maar is het puur een economische kwestie: “Ik moet nou eenmaal een financiële keuze maken, anders kan het zomaar zijn dat ik binnenkort met mijn familie uit ons huurhuis wordt gezet.”

Messi hoopt en denkt dat de Barcelonese socio’s hem deze onverwachte stap zullen vergeven: “Ik heb alles voor deze club gegeven en nooit iets teruggevraagd. Ik kreeg daar slechts een schamele vergoeding van pak hem beet 71 miljoen euro per jaar voor. Daar heeft niemand mij ooit over horen klagen, maar nu ik in de herfst van mijn carrière ben beland, wordt het tijd om ook eens aan mezelf en mijn gezin te denken. Mijn kinderen willen immers ook weleens op vakantie naar EuroDisney.”

 
Deel dit artikel: