19 ℃

Messi naar Saoedische club Al-Hilal: “Sportieve jongensdroom die uitkomt”

Messi naar Saoedische club Al-Hilal: “Sportieve jongensdroom die uitkomt”
Foto: Victor Velter / Shutterstock.com

Lionel Messi verkast naar Saoedi-Arabië. Volgens de Argentijnse voetballer,  die nu nog bij Paris Saint-Germain speelt, hebben sportieve redenen de doorslag gegeven.

Volgend jaar speelt de volgens velen beste voetballer ooit bij het Saoedische Al-Hilal. Ook FC Barcelona was nog in de markt, maar volgens Messi kon de de club niet garant staan voor sportief succes: “Het was nogal magertjes waar Barcelona mee kwam. Ik ben er gewoon niet van overtuigd dat ik bij Barcelona om belangrijke prijzen kan spelen.”

En dus kiest Messi voor het zeer ambitieuze Al Hilal: “Ik ben zeer onder de indruk van de sportieve plannen die Al-Hilal mij heeft voorgehouden. Op alle gebieden kom ik daar terecht in een echte topsportcultuur. Ik denk echt dat we gaan meedoen om de Saoedische landstitel en wellicht kunnen we zelfs de dubbel winnen. Een unicum in dat voetbalgekke land. Ik kijk er echt naar uit om wekelijks voor 9.000 doldwaze toeschouwers te spelen. Het is een sportieve jongensdroom die uitkomt.”

Messi vond de plannen van Al-Hilal zo overtuigend dat financiële overwegingen volgens hem totaal niet meespeelden: “Uiteraard is dat een onderdeel van mijn nieuwe contract, maar het is totaal ondergeschikt. Ik vroeg 400 miljoen euro per jaar en daarmee gingen ze akkoord. Dat gesprek duurde nog geen 5 minuten. Daarna hebben we het alleen maar gehad over onze sportieve doelstellingen.”

 
Deel dit artikel: