23 ℃

Messi blijft toch bij FC Barcelona: Fortuna Sittard teleurgesteld

Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

In tegenstelling tot eerdere geruchten blijft Lionel Messi nog minimaal een jaar bij Barcelona. De veelbesproken transfer van de sterspeler zit er dus voorlopig niet in.

“Ik heb de club (FC Barcelona, red.) al het hele jaar verteld dat ik wil vertrekken. Ik dacht dat mijn tijd hier voorbij was”, zei Messi tegenover het voetbalblad Goal. Nu heeft hij besloten om volgend seizoen nog gewoon in Barcelona te blijven. Een klap in het gezicht van Fortuna Sittard, dat wel oren had naar de Argentijnse spits.

“Ik heb inderdaad begrepen dat het niet doorgaat. Ja, heel jammer natuurlijk. Op zich hebben we al een tijdje een ledenstop, maar voor Messi hadden we graag een uitzondering gemaakt”, zegt technisch directeur Sjors Ultee van Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard is teleurgesteld, maar heeft ook begrip voor de beslissing van Messi. “Hij wil nou eenmaal winnen. En dan is Fortuna Sittard inderdaad niet de beste keuze”, aldus Ultee.

“Hij gaat puur voor de winst. Dat snap ik wel, maar bij voetbal gaat het toch ook om een stukje gezelligheid. We hebben in onze kantine verdorie net een nieuwe frituurpan en Miranda bakt elke vrijdag na de training bitterballen en kaasstengels. Maar ja, dat loopt hij nu allemaal mis.”

 
Deel dit artikel: