15 ℃

Merkwaardig: Man (59) koopt in pretparken altijd andermans attractiefoto’s

Merkwaardig: Man (59) koopt in pretparken altijd andermans attractiefoto’s
Foto: Krakenimages.com / Enrique D Corral / Photos by D / Shutterstock.com

KAATSHEUVEL - Een 59-jarige man uit Boekel die graag pretparken bezoekt, heeft de eigenaardige gewoonte om bij attracties actiefoto’s te kopen van vriendengroepen of gezinnen die hij in de verste verte niet kent. Ook vandaag sloeg de man weer zijn slag, ditmaal in sprookjespretpark De Efteling.

“Het is een hobby die een beetje per toeval is ontstaan”, legt de man uit. “Toen wij op de lagere school een pretpark bezochten, wilde ik heel graag een leuke attractiefoto kopen van mijn vriendjes en ik. Per abuis overhandigde de loketmedewerker mij echter een foto van een bejaard koppel dat achter ons in de achtbaan zat. In eerste instantie wilde ik er iets van zeggen, maar ik merkte dat ik het ergens ook wel geestig vond. Ik besloot ‘m daarom te houden en een hobby was geboren.”

Toch lijkt zijn hobby niet altijd even goed te vallen bij pretparkbezoekers: “Vanochtend liep ik bijvoorbeeld langs de Python en zag ik hoe twee vrienden bij het loket melig hun actiefoto aan het bewonderen waren. Ze wisten nog niet zeker of ze de foto wilden kopen, terwijl ik er allang uit was. ‘Ik wil ‘m sowieso graag hebben’, zei ik tegen de Efteling-medewerkster. Die gasten naast mij vielen stil, keken elkaar verschrokken aan en renden zonder omkijken weg. Op zo’n moment voel ik mij onbegrepen.”

Morgen brengt de man een bezoek aan Walibi Holland.

 
Deel dit artikel: