28 ℃

Merkel vol lof over Rutte: “Die jongen heeft heel wat in mijn mars”

Foto: Corepics VOF / Kwangmoozaa / Shutterstock.com

Angela Merkel heeft vandaag mooie woorden gesproken over Mark Rutte. De volledige lockdown die Rutte heeft afgeroepen kan op goedkeuring rekenen van Merkel: “Rutte heeft precies het goede gedaan. Die jongeman heeft echt heel veel in mijn mars.”

Premier Rutte gaf gisteren een indrukwekkende toespraak. Een week nadat Merkel een soortgelijke indrukwekkende toesprak hield in Duitsland. Dit is de bondskanselier natuurlijk niet ontgaan. “Heel goed dat ook Nederland in lockdown gaat. Alle maatregelen die Rutte heeft genomen zijn hetzelfde als in Duitsland. Ik had het bijna zelf kunnen bedenken”, aldus Merkel.

Rutte is blij met de opsteker van de Duitse bondskanselier: “Superduper leuk dat mevrouw Merkel zulke aardige woorden over mij spreekt. Toch is het echt niet zo dat ik alles hetzelfde heb gedaan als zij. Zo sprak Merkel haar toespraak uit voor het Duitse parlement. Op die manier wist ze zeker dat niemand haar toespraak kon verstoren. Ik hoef me daar geen zorgen over te maken. Nederlanders hebben toch wat meer respect voor hun leider.”

 
Deel dit artikel: