23 ℃

“Meppeler Courant probeert Amerikaanse verkiezingsuitslag onder de pet te houden”

Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Felle kritiek op de redactie van de Meppeler Courant. De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen wordt door de redactie van de krant totaal verzwegen. “Dit zaakje stinkt. De inwoners van Meppel hebben er recht op om te weten wie de nieuwe president wordt”, zegt het platform TruthMeppel.

Andere kranten puilen al dagen uit met nieuws over de Amerikaanse verkiezingen, maar wie op de website van de Meppeler Courant zoekt op Trump of Biden, komt bedrogen uit. “De Meppeler Courant schrijft geen woord over de Amerikaanse verkiezingen, terwijl er wel volop aandacht is voor de crossbaan bij ’t Wiede Gat. De redactie lijkt er alles aan gelegen om de Amerikaanse verkiezingen onder de pet te houden”, zegt woordvoerder Pokke Bonijn van TruthMeppel.

De opmerkelijke redactionele keuzes van de Meppeler Courant vormen volgens Bonijn een gevaar voor de persvrijheid in Meppel: “Je moet vreselijk oppassen voor een negatieve spiraal. Als er in Meppel binnenkort iets belangrijks gebeurt, staat CNN ook niet meer op de stoep. Dat sfeertje creëer je hiermee. Inwoners van Meppel worden op deze manier langzaam in een isolement gezogen.”

 
Deel dit artikel: