23 ℃

Meppel woedend om Amsterdam Dance Event: “Het is óns idee”

Foto: Fadeeva / Shutterstock.com

“Amsterdam heeft gewoon ons idee gepikt. In Meppel wordt al veel langer gedanst”, briest organisator Jan Koetswiel van het Meppeler Dance Event. Hij dreigt met een rechtszaak tegen de organisatie van het Amsterdam Dance Event.

Van woensdag tot en met zondag is Amsterdam het toneel van het grootste dance-evenement in ons land. Tijdens het Amsterdam Dance Event zijn meer dan 350.000 dansliefhebbers op de been.

Het idee is inderdaad niet nieuw. Het Amsterdam Dance Event wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd. Maar in Meppel vindt al sinds 1649 een jaarlijks dansfestival plaats. Het Meppeler Dance Event is dus 346 jaar ouder dan het Amsterdam Dance Event.

“Wij hebben al veel langer een volksdansfestival. Het Meppeler Dance Event is een begrip. Al eeuwenlang stampen onze jongens en meisjes op de beats van vrolijke muziek. En nu gaat Amsterdam ermee vandoor. Dat pikken we niet”, aldus Koetswiel.

Het Meppeler Dance Event start volgende week zaterdag. Op het hoofdpodium op het Kerkplein zijn optredens van onder meer de Katholieke Harmonie St. Jozef, Muziekvereniging Ons Genoegen en DJ Jean.

 
Deel dit artikel: