13 ℃

Meppel wil Songfestival 2020 organiseren

Na de winst van Duncan Laurence op het Songfestival biedt Meppel zich aan als organisator van het festival in 2020. Het Songfestival zou volgend jaar moeten plaatsvinden in Schouwburg Ogterop in de Drentse stad.

Foto: CC

Omdat Nederland dit jaar het Eurovisie Songfestival won, mag het volgend jaar gastheer zijn voor het liedjesfestival. De vraag is in welke stad het Eurovisie Songfestival 2020 moet plaatsvinden. Meppel is volgens burgemeester Richard Korteland de meest logische plaats.

“Het Songfestival moet komen in een stad met internationale allure. Een stad die op het culturele vlak een rijke geschiedenis heeft in Europa. Dan denk je vanzelfsprekend aan Meppel”, aldus burgemeester Korteland. “Meppel heeft alle faciliteiten die nodig zijn om van het Eurovisie Songfestival een succes te maken. Bovendien hebben we in Schouwburg Ogterop al talloze malen bewezen dat Meppel evenementen van wereldniveau aan kan.”

RTV Meppel is aangetrokken als vaste mediapartner van het Eurovisie Songfestival 2020. Cafetaria De Smulhoek zal de catering voor zijn rekening nemen.

 
Deel dit artikel: