13 ℃

Meppel vooralsnog neutraal in Syrië-conflict

Na de Amerikaanse raketaanval op een luchtmachtbasis in Syrië zijn alle ogen gericht op Meppel. Toch heeft Meppel nog geen officieel standpunt naar buiten gebracht. De Drentse gemeente blijft mogelijk neutraal in het conflict van Syrië met het westen.

Foto: YT CC

Amerikaanse marineschepen vuurden ruim 50 kruisraketten af op een militair vliegveld in de Syrische provincie Homs. Volgens president Trump was het een vergeldingsactie voor de gifgasaanval van eerder deze week, waarvoor hij de Syrische president Assad verantwoordelijk houdt.

De Amerikaanse aanval wordt zowel gesteund als veroordeeld. Assad noemt de aanval roekeloos en kortzichtig. Bondgenoten van Amerika, waaronder Groot-Brittannië en Saudi-Arabië, zeggen de aanval volledig te steunen.

De gemeenteraad van Meppel heeft zich nog niet over het conflict uitgesproken. Burgemeester Korteland heeft voor zover bekend nog niet met president Trump gebeld om de kwestie te bespreken. Ook is er vanuit Meppel nog geen militaire steun toegezegd aan de Verenigde Staten. Mogelijk wacht Meppel met een reactie tot de gemoederen zijn bedaard.

Later meer.

 
Deel dit artikel: