13 ℃

Meppel verft oude schuur in kleuren van Oekraïense vlag

Foto: Kev Gregory / Shutterstock.com

In opdracht van burgemeester Richard Korteland is een schuur in Meppel in de kleuren van de Oekraïense vlag geverfd. Daarmee wil de gemeente solidariteit tonen met de inwoners van Oekraïne.

De oude schuur langs de Rijksomweg is sinds vanmiddag blauw en geel, de kleuren van de Oekraïense vlag. Na de verfklus werd een foto van de schuur naar de Oekraïense president Zelensky gemaild.

“Net als Rotterdam en andere gemeenten wil ook Meppel een steentje bijdragen aan het herstellen van de wereldvrede”, zegt Richard Korteland, burgemeester van Meppel. “Toen ik hoorde dat de Erasmusbrug in Rotterdam in de kleuren van de Oekraïense vlag wordt aangelicht, heb ik gemeentewerkers direct de opdracht gegeven om de schuur langs de Rijskomweg te in dezelfde kleuren te verven.”

“Ik denk dat de Oekraïners zich enorm gesteund voelen als ze onze blauw-gele schuur zien”, aldus burgemeester Korteland. “Kijk, ons kost het maar een paar potten verf, maar voor de mensen in Oekraïne is dit heel belangrijk. Zo’n schuur geeft hoop.”

 
Deel dit artikel: