16 ℃

Menstruerende vrouwen vermoorden poolvosjes

Vrouwen die menstrueren zijn verantwoordelijk voor de dood van talloze zeldzame poolvosjes. Dierenliefhebbers roepen vrouwen op om onmiddellijk een einde te maken aan hun maandelijkse periode.

Foto: Menno Schaefer / Shutterstock.com

Grote stukken oerbos worden gekapt om er maandverband van te maken, onder meer voor het merk Libresse. Dat meldt De Telegraaf op basis van onderzoek. Daarmee wordt het leefgebied van onder meer poolvosjes vernietigd en kunnen de diertjes uiteindelijk niet overleven. Desondanks blijven vrouwen maandverband gebruiken.

Milieuwetenschapper Iep Klepper houdt vrouwen verantwoordelijk voor de massale sterfte van poolvosjes. “Hoeveel dieren moeten er nog sterven voordat vrouwen eindelijk eens ophouden met menstrueren?”, vraagt Klepper zich af. “Vrouwen leven zich elke maand schaamteloos uit met maandverband, terwijl ze donders goed hoeveel dieren daardoor op gruwelijke wijze aan hun einde komen.”

“Ik snap dat het leuk is, maar je kunt er tegenwoordig niet meer zomaar op los menstrueren”, aldus de wetenschapper. Klepper ziet wel een overgang: “Menstrueren is niet meer van deze tijd. Het is beter om er helemaal mee te stoppen. Gelukkig zien vrouwen dat op latere leeftijd wel in.”

 
Deel dit artikel: